Sunday, May 16, 2010

Malam yg malang


Oke.tak de la sampai jadi mcm gambar tuh.Terasa semalam diri ini adalah org paling malang di dunia!hey...adeke patut tiket bas hilang?tanya2 kt penjual tiket. nasib baik abg bas tuh sgt baik hati dan tolong cek2 kn. Sumpah ak xhengat *actually xtaw pon* no.bas, no.seat sampai abg bas tu pon ragu dgn muka suci aku.Huhh. Papa da panas ati mengenangkan sikap anaknye ini tp nampak cool konon mampu setle masalah kecik anak2 neh. Akhirnya setelah bertungkus lumus dr jam8.30mlm, kul 10 dpt naik bas dgn sgt cuak cz sume mata pandang aku umpama org yg sgt bersalah melambatkan pejalanan bas yg patut gerak kul 9! Ohh. Aku minta maaf kt sume.
Abg bas baek punye tensen dgn aku smp bagi seat no. 42A, paling belakang skali!WaaaaAAaa... takot mabuk sampai muntah2 punya pasal aku dgn tnp rasa bersalah duduk di seat kosong dan berdoa moga2 xde org duk kt situ after berhenti kt next station!Dah terlentok2 terlelap tiba2 lampu nyala & penumpang naik...dlm ati berdoa2 moga jgn ade yg nk duduk kt seat aku tumpang.Tp syg doa x termakbul!
Dan lagi tensen smp ase nk terjun kuar dr dlm bas double decker tu bila pak cik psiko yg duduk sebelah aku. Sumpah keji giler pak cik tuh...boleh plak dia bergantung kt palang dpn seat aku dgn muka tnp bersalah dan lentok di bahu aku cm aku adik beradik dia!weyh papa aku pon tak penah buat gitu lah!Dia ckp dia takot naik bas double decker...tp xkan smpai nk menumpang2 tido di bahu aku kot!
Dgn agak kuang ajar aku ckp kt pak cik tuh. "Betulkan mind seting pak cik tuh. Bas setingkat ke, dua tingkat ke, 3 tingkat ke, kalo dah takdir excident & kite mati, pak cik pegang la mcm mane pon, mati juga. Apekate pak cik tido senyap2 kt seat pak cik dan x payah ganggu sy". Dia terkesima kejap! Pas tuh jadi lagi smpai ase nk tampar pak cik tu sampai juling!
Sampai je kt Putra terus turun dan berambus dr situ dgn kadar segera!Tapi Ibarat sudah jatuh ditimpa tangga, sampai UPM dgn mata mengantuk dan badan yg letih. beg hiking yg byk punya tali tersangkut kt board dpn toilet.Jatuh dan...aduh malang sungguh!

2 komen:

Beruang Putih si Dyla Qistina said...

ish2... hope the roda will turns u up again :) soon!

Lurunna said...

hope so dear...hope so...:))