Monday, December 6, 2010

Home suwit Home!


Obviously, aku asik berbicara tentang nak balik umah. Tak kesah la kat belog, pesbuk, twitter, skype or formspring sekalipon! sume perihal nak balik umah. Haha, gile homesickeness. Tiket dah oredi booked! Fly on 9th Dis 2010! Hiphiphurray!!!.  

Tak sabar nak adekan family reunion! Makan sama-sama, tengok tv, jalan-jalan. Nak reunion dengan kucen gebu perotlabuh cecah lantai! astro yang ade macam-macam channel tak macam kat kolej yang ade pakej pendidikan dan sukan sajer T_T. Tak sabar nak golek-golek atas katil yang tilam gila tebal tak rasa spring langsung! Dengan bilik ade toilet jadi tak perlu malu-malu kucen macam kat kolej bila bangun lewat dari tido orang pandang aneh.

Tak sabar nak tunggu umi kejut solat subuh dan sarapan sama-sama, nak jugak umi kejut solat! Tak sabar nak mulakan rutin sebagai suri rumah! Bangun tido jemur baju, kemas rumah, tengok tv, masak, makan, angkat dan lipat kain. tunggu umi balik kerja dan bawa balik banyak buah-buahan tempatan! makan malam tunggu papa datang jemput, lepak-lepak dengan adik-adik sambil belai-belai rambut atau ajak adik lelaki teman pergi 7e jam 2, 3 pagi beli megi sebab tiba-tiba mengidam!

Tak sabar nak tutup gate rumah bila malam dan halau kucen gebu perotlabuh cecah lantai tido kat luar. Kat kolej tak boleh mengong gi tutup gate, kompem di cop gila terus! Sunguh tak sabar. Oke 9 hb lagi 2 hari. Ohh pelis-pelis cepat-cepat lah berlalu 2 hari. 


p/s : jangan lupa ye papa jemput kakak kat airport jam 5pm.Bawa rombongan mulut rabak bising dalam kereta sekali ye :')

2 komen:

maher lamm said...

hahaha..selamat bercuti wahai kakak ku ...terbaik...kem salam kt kucen 2

Lurunna said...

terima kasih wahai adikku syg!! baeklah nanti sy sampaikan slm.. :)