Sunday, January 30, 2011

HAQ...dari pandangan aku



Aku nie jenis yang jarang luangkan masa untuk menonton wayang terbaru...sibuklah katakan. Since sekarang nie cuti semester sempena CNY, dan seperti yang sedia maklum tak de kedai makan yang buka kat kolej, jadi terpaksa la keluar makan. Sambil keluar makan, aku spend time untuk tengok movie. Oh ya, aku keluar dengan adik manisss Cik Zara.

20 minit pertama tengok citer nie aku dah gelak-gelak sampai sume orang dalam panggung tu tensen. Neway, tak ramai pon. Citer dia tak berunsur komedi, tapi mungkin sebab too much motion, scenes tak related antara satu sama lain buat aku tergelak dan geleng-geleng kepala. Cerita berkisah tentang dendam, tapi tak kuat sangat la point dendam tu, jeles? Tak di elaborate sangat jeles tu... plot cerita tak kuat dan peleraian dia pon cam kelakar. Pendapat aku, mugkin orang yang buat cerita nie terpengaruh sangat dengan citer omputih.! Banyak scenes yang tak patut diwujudkan. Buang masa. Tapi aku tunggu juga sampai abes coz nak tahu siapa penulis skrip. dan, sayang sekali...tak de penulis skrip coz mereka adalah panel skrip production tu.

Aku nie pengkritik bebas... aku sokong je citer dari Malaysia, kalo tak..takkan la aku tengok kan, tapi banyak yang perlu diteliti perlu dikaji. 

2 komen:

bella said...

poster tu.pasan tak?? look like poster k12.syurga neraka.ade lighting biru oren.hoho

Lurunna said...

kanss...ape lah sume cedok idea orang..kahkah