Sunday, August 14, 2011

Waffle dan wafer

Suatu malam yang dingin. Dikelilingi hiruk pikuk masyarakat yang sedang membeli dan blah.


Aku : Kak. Waffle satu. Letak kaya eh.

Dia : Apa? Wafer?

Aku : Tak nak wafer. Saya nak waffle. (sebab kedai dia ada jual both item.)

Dia : Nak yang nie ke? Nie wafer. (jari tuding menuding ke arah waffle. sambil ketawa hikhik kat aku)

Aku : Tu waffle la kak! Waffle.! Wafer tu yang keras tu. Ce baca betul-betul.

Dia : .......................... (Diam, sambil buat waffle aku. Sentap la tu.)


Aku syak dia cuma pekerja kat situ. Biasanya aku tak kesah pun orang sebut wafer atau waffle, tapi sebab kedai dia ada jual dua benda tu serentak, tu yang aku hangin. Nanti dibaginya wafer suh aku kunyah camne? Lain kali, kalo nak beli pape, aku nak tuding menuding jari je. Kan tak pasal-pasal terbelah dua meja. Biasalah, orang berdarah pahlawan cam aku nie tak bleh bawak main. Hakhak.


4 komen:

Chempaka Sari said...

yess!! ada jugak orang nak buat cerita ni. AKu selalu kene gelak dengankawan sebab klu order aku sebut WA-FEL.makcik indon pun berusaha betulkan WE-FEL. padahal orang tau lah nak sebut macam ne. Orang tengok cerita omputeh la kui kui

Oda Willy said...

chempaka sari : hahaha ada geng rupanya...!

cik sue ;) said...

wafer tu mende..? waffle tu mende. gler comei soklan aku kan..? aku mmg comei. muntah ko..haha

Oda Willy said...

comei sangat, mcm kak limah.