Friday, May 21, 2010

Saya suka telefon careline


Tajuk cam giler mengadu.Haha. Actually lately aku aktifkan balik my broadband (bb) setelah hampir beberapa bulan tak guna cz terlalu hepi dgn kepantasan usiput UPM yg dah semakin laju.Oke bravo!.Tepok support sket. Tujuan aktifkan cz dah nk balik kg & taknak berebut kabel dgn puak2 kanibal kt umah. I hv my own.Ngahahaha.

So, nit 2 call careline la cz nk aktifkan balik la katakan. So tel la 1111 (utk pengguna bb celcom je ye) then dia ckp after sehari baru leh on. Degil punya psl ltk je terus g connect. Ahh...of cz la x dpt.Hampa gile cz sedang teruja gila ghairah utk ber- fesbuk!!!It's oke, bg masa kt celcom.

Then after sehari, try to connect tp aiseyman, awat lampu hijau biru, hijau biru- merah neh. Terus aku call balik, then dia sambung pd akak operator nie, perbualan sepeti di bwh :

Operater : Bleh sy dptkan nama penuh, ic serta nama ibu cik?

aku dgn penuh yakin bg jawapan.Oke gak tny cz kalo bb dicuri mau kaku pencurik gampang menjawab.hahaha

operater : cik guna modem jenis ape?

amik kau besar giler jawapan!hiee

*makluman, sila bagi nama penuh modem ye. Contohnya aku punyer ZTE MF627, kalo nk taw apakah nama penuh modem anda tgk kt started pack!

masa tunggu2 dia clearkan line sempatlah aku usha beberapa soklan about why aku tak bleh guna bb utk lappy aku yg guna Window 7. Actually bkn sume modem dpt support W7, so we nit to install software terbaru utk support sistem & bleh didapati disini.ye.sila konfiden utk tkn sini. Dan dgn yakin dan bersungguh2 anda klik kt Get support for W7. Mudah jer.Semudah ABC.

Tapi dlm mudah2 nk install tu, at 1st bila dia suh install perbualan nie terjadi :

operater : cik perlu install software utk support sistem di celcom bb.

aku : sy nk install camne cz sy xdpt connect??

operator : cik cari la mana2 port utk connect dan install.

aku : Laaaa....sy pakai bb cz xnk cari mana2 port la. Nape la celcom nie tak fhm. Cubalah ikut perkembangan & upgrade without asking like this kt costumer. Sy bayar taw.

operater : mungkin tersengih sumbang

*pada pandangan aku!hahahahaha

2 komen:

sue said...

klu da xleh connect sbb window xleh support kompem la xleh nk donlod...haha.... ko nie...kehkeh~~

Lurunna said...

tue yg jadi isu bila si operator tue suh download...
btw skang aku guna lappy lama...W XP