Monday, August 30, 2010

Puasa...Day 20 ( Kerja GILA )

Rupanya agak lama tak hupdate blog. bukan tak nak update. Bizi berpuasa. Kehkehkeh. bole tak?. Banyak menda nak cerita tapi entahlah...asal taip sebaris.Padam. Emm. Takde modal rupanya nak merepek. sangat kesian.

Sepanjang bulan pose nie. Jemaah2 di pesbuk dengan khusyuknya dok ngantar link-link bodoh dan post video-bideo bangang, tak lain hanya utk menakotkan para kwn2 sahabat taulan utk bangun besahur. Kejadahnya ko bt cmtu? Gila... Nasib baik aku da berpengalaman kena sem lepas. Kehkeh. Tak dapet hang nk ngena aku lagi. Minta maap ye saudara saudari, aku tak layan video yg bleh wat aku terkejut terguling mahupun mencampak laptop ke dinding, atau paling kurang mengigil tangan dan kaki gara-gara terkejut!

Ekceli. Video yg korg post tu tak takot mane pon. Tapi mungkin sebab terlalu fokus dengan jarak sejengkal je dari laptop dan volume yg high punya. terkejut dia ibarat dapat berita GB dari senat. GB tu ape? gila babi... pandai..Tambahan pula di waktu yg sunyi pada jam tiga, pat pagi ditemani bunyi kipas. Lagilah horror. rumet plak tido. Memang boleh cacat la kalo tengok. Apekata korg bagi link tu pada jam 12tengahri. Gerenti aku tak maki.Hohoho.

Tetibe tingat cerita zaman muda2 dulu. Takot kat hantu tu mengalahkan takot kat makbapak. ape taknya. Umi pesan ttp lampu masa tido, jimat lektrik. Tp dek kerana dengar cite antu dr rakan taulan on the way balik mengaji. Ohh jgn arap lah aku nk tido bergelap. habis sume lampu aku pasang. Tapi tak berani plak nk bukak radio, kang terkeluar suara lain, mati muda aku. Jadi tido lah dlm keadaan yg sgt terang bederang. Kononnya hantu tak dtg kalo cerah. Esoknya umi plak naik hantu tgk sume lampu dr ruang tamu sampai dapur aku pasang.

Bila tgk cinta antu tu...asik2 antu duk atas lemari, kt tingkap, cermin, bwh katil. Da taw da mana tempat strategik. Jadi, sedaya upaya penuhkan bawah katil dan atas lemari dgn kotak. Konon biar tak de tempat hantu nk duduk. Bole? Kat cermin tingkap plak taruk langsir bapak tebal angin kipas nk tiup pon agak2 tak gerak langsir tue..Hadoii. Budak2 sgt.

Jadi. Tak payah la korg nie duk gigih mencari link atau video seram utk prank sahabat handai. Cilake taw.Cilake wt membe gitu. Mau mati terkejut anak orang. Oh ya.Dulu aku penah kena dengan Ajaqfreak, 3 hari jugak dia kena hamun kt FB.Haha.

2 komen:

sue@p.l.e.i.a.d.e.s said...

bajet antu xdtg ah wat n3 psl die bulan2 pose ni...haha

Lurunna said...

kahkahkah...