Wednesday, January 5, 2011

Jangan perasan, jangan riak

Rumah aku 2 tingkat, siap ade automatik gate lagi. Oh ya, rumah aku ade maid, tulang kebun, tukang sapu, driver.

Aku hanya pakai telefon canggih yang boleh MMS, 4G, ada GPS dan boleh main FB sahaja. Yang murah-murah harga RM100 ke bawah aku tak pernah pakai. Oh ya. Telefon aku lagi mahal dari ptptn kau.

Aku pakai pakaian yang mahal-mahal dari butik glemer je. Bundle? euwww...tak main lah. Bundle untuk orang macam kau aje. Handbag aku lagi mahal dari gaji bapak kau oke! 

Selekeh la kau makan kat kedai mamak...aku tak main la makan makanan ntah pape nie. Kau memang takde kelas.

Tak selesa la pakai selipar murah-murah, melecet kaki aku nanti, kenalah pakai Hush Puppies, Bonia, atau Jimmy Choo je...tak sanggup kaki aku melecet pakai brand ntah pape.

Dah bosan la pakai jam tangan Rado, nak tukar Rolex la plak..bukan mahal pun, RM 27 000 je... berbaloi la sebab ade 12 biji berlian kat dalam tu, lagi pun jarum jam tu buat dengan emas, tali dia pun.

Aku banyak pangkat, sampai aku sendiri pun dah lupa ape jawatan-jawatan yang aku pegang. Tak kesah la, janji aku glemer.

Wakkkkk lu!!!! aku gila tensen ngan orang cam nie. Sebelum aku lempang kau laju-laju berambuslah engkau wahai manusia riak dalam hidup aku. Mak bapak aku tak kaya, aku taw...tapi aku tak pernah bercadang nak lingkupkan makbapak aku. 

sori la, aku tak leh kawan dengan kau. Taste aku lain, aku suka lepak kat mamak. Aku suka berhenti tepi jalan beli cendol, aku shopping kat Giant pun jadi, kedai runcit kat sri serdang pon oke. Aku pergi bundle cari baju. Aku tunggu gift dari parents aku je untuk merasa barang-barang mahal, tu pon kalo prestasi aku cemerlang. 

Tak payah la jeling-jeling aku punya barang pastu tanya ori ke? suka hati aku la nak beli ori ke tak. ade kau bayar??? Kau kaya, mandi pon dengan air mineral. Kalau mandi pon dah air mineral, ntah air ape kau minum kan. Zat besi ke vitamin? Aku pon minum air vitamin, air ribena.hahaha, kaya vitamin c weyh!!!

Tak kemana la weyh kalo kaya pon, kambus dalam tanah jugak, bukan dalam lombong emas ye. Berpada-pada la, jangan riak sangat, pinjaman sementara je. Duniawi sajo. 


p/s : gelak tepi langsir je la tengok perangai ntah pape cam gini, tegur kata kite jengki. biar je la...kehkeh



3 komen:

lecka said...

klakonye org gnie.....harap2 zu bkn salah sorg...nauzubillah...hehehehhe....sabo je laa kak aida....yg pntg.....we are who we are.... =)

Noor Shafira Noor Rashid said...

ada jugak org yang mcm ni kan...

Lurunna said...

zue : tu la...entah pape je..

fira : manusia ni mcm2 jenisnya...hehe